Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Зустріч з науковцями в рамках науково-дослідної роботи всеукраїнського рівня «Радість розвитку»
Зустріч з науковцями в рамках науково-дослідної роботи всеукраїнського рівня - школа №9
Відповідно до плану експериментальної науково-дослідної роботи всеукраїнського рівня «Психолого-педагогічні умови становлення ціннісних орієнтацій дітей в ігровій та навчальній діяльності освітньої системи «Радість розвитку» (Наказ МОН України № 480, від 28.04.15 р.) до нашої школи завітали наукові співробітники Інституту модернізації змісту освіти Галина Древаль, завідувач сектору початкової освіти, та Павло Копосов, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник сектору початкової освіти. Вони зустрілись з адміністрацією, учителями, учнями експериментальних 1-А та 2-А класів та їх батьками.

Під час зустрічі відбулась зацікавлена розмова про особливості впровадження Програми комплексного розвитку особистості у другій половині дня «Радість розвитку». Головна ідея цієї Програми полягає у забезпеченні балансу між ігровою та навчальною діяльністю дітей в умовах роботи загальноосвітньої школи. Вона передбачає взаємодію з дітьми за чотирма напрямами: психологія комунікації (взаємодії); іноземна мова (англійська); театралізована діяльність (сюжетно-рольова гра) та основи хореографії (фізичне розвантаження). Означені напрями функціонують спільно, утворюючі єдиний тематичний інформаційний простір для дітей. Впровадження Програми відбувається засобами технології психолого-педагогічного проектування взаємодії дорослого з дитиною «Радість розвитку». Її автором є Піроженко Т. О., доктор психологічних наук, професор, завідувач лабораторії психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України.

Теми та питання, які пропонуються дітям для опрацювання, достатньо широкі. Це надає можливість інтегрувати здобуті на уроках знання у втілення їхніх спільних творчих задумів. Так, наприклад, на підсумковому занятті другокласників за темою «Скарби здоров’я», учасниками якого стали всі присутні, чітко простежувались міжпредметні зв’язки таких навчальних дисциплін як «Основи здоров’я», «Українська мова», «Літературне читання», «Фізична культура», «Англійська мова», «Образотворче мистецтво» та інші. Крім того, робота у даному форматі надає можливість активно залучати до співпраці батьків. Кількісні показники участі батьків у шкільних заходах сягають 99,5%. Заняття проводяться у другій половині дня, загалом 32 заняття на місяць. Програма інтегрована з державною програмою початкової освіти за системою розвивального навчання Ельконіна-Давидова, що використовується вчителем класу згідно плану експериментальної роботи.

Методичний супровід та підтримку надає НДУ «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України: www.imzo.gov.ua.

Наукову координацію забезпечує Науково-навчальний центр психології дошкільної та початкової освіти Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України.

Фоторепортаж:
 


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 794 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz