Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Вшанування пам'яті великого Кобзаря!

На тиждень української мови та літератури припадає знаменна дата - день народження великого Кобзаря! Як сказав Олесь Гончар: «Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира…Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись». Це Людина – Пророк, чиї слова цитують Ті, хто вершить нашу історію, борючись за вільне майбутнє на рідній землі.

З нагоди 209-ої річниці від народин Т. Г. Шевченка учні 6-А та 9-А класів разом з Колесник Оленою Михайлівною вшанували пам’ять славетного Митця української культури і взяли активну участь у спільному літературно-музичному проєкті «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!» За допомогою музичних композицій у виконанні сучасних співаків діти досліджували актуальність поезій вічного Генія, їх тісний зв’язок із буремними подіями сучасності. Лепеха Л.П. з 9-Д класом провели урок « Т. Шевченко - мислитель, пророк національного відродження України». Учні цитували поета й добирали висловлювання видатних людей про нього.

Єрьоменко О.В. запропонувала учням 5-Д класу презентувати проєкт «Знайомство з творчістю Тараса Шевченка». Вшановуючи пам’ять митця, учитель Пантелейчук О.В. з 5-Б класом взяли участь у літературно-музичній композиції "На струнах Кобзаревої душі". Діти читали вірші, співали пісні й показали інсценізацію "Зіркове небо". Дуже захопливим був літературний батл між командами 7-А та 7-Б класів "Найкращі знавці літературної спадщини Т.Г. Шевченка", який провели вчителі української мови і літератури Буханевич Т.І. та Діброва А.А. Учасники не тільки продемонстрували свої знання творчості великого Кобзаря, а й спробували себе в якості поетів та художників.

Ми вчимося в Т.Г. Шевченка любити свою землю, шанувати історію, прагнемо бути справжніми українцями, адже Кобзар-це совість кожного, хто живе на українській землі!

Фоторепортаж:

   

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 89 | Дата: 24.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz