Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Виїзна педрада педагогічного колективу школи № 9

Дев’ятого червня педагогічний колектив школи І-ІІІ ступенів № 9 провів виїзну педраду до чудового куточка української природи, архітектури та побуту - козацького селища «Мамаєва Слобода».

Слобода «Козака Мамая» - просвітницький музей просто неба з відтвореним архітектурним ансамблем Наддніпрянщини XVIII сторіччя, який розташований у парку Відрадний Солом'янського району столиці. В цьому парку нібито занурюєшся в минуле, потрапляєш в добу козацтва. В центрі архітектурного ансамблю, що нараховує 98 об’єктів, розташовується козацька триверха дерев’яна церква в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці із дзвіницею, подібні до тих, що стояли на Запорозькій Січі в часи Богдана Хмельницького. Неподалік від церкви на узвишші серед невеликого поля пшениці видно вітряк — символ мирної хліборобської України. Далі над двома покритими очеретом, лілеями та лататтям озерами розташовуються садиби титаря, козаків-джур, козацького старшини, коваля із кузнею, гончаря із гончарною майстернею, ворожки, шинок єврея-крамаря, а також пасіка та водяний млин. Садиби складаються з різних за своїм господарським призначенням споруд: це комори, повітки, стайні, льохи, хліви, клуні, возівні тощо. Цей традиційний український краєвид доповнюється базарним майданом, управою та козацькою залогою.

Під час екскурсії педагоги розширили свої знання про визначні місця України, познайомились з історією побуту та архітектурними пам'ятками наших предків. Адміністрація та педагогічний колектив школи № 9 висловлює щиру подяку дирекції ЖК «Міністерський» за сприяння в організації поїздки!

 

Фоторепортаж:

 

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 900 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz