Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Виїзна екскурсія до Міжнародної швейцарської компанії «Syngenta»

Вітаємо команду нашої школи - школа №9

9 жовтня учні школи № 9 під керівництво вчителя біології Лавринчук Вікторії Григорівни взяли участь у виїзній екскурсії та відвідали лабораторії компанії у місті Біла Церква, склади у селищі Мала Вільшанка.

Міжнародна швейцарська компанія «Syngenta», один з лідерів в галузі виробництва засобів захисту рослин і насінництва, знову відчиняє свої двері учнівської молоді. За узгодженим планом проведення екскурсії працівники компанії спочатку ознайомили учасників з основними напрямками їхньої роботи.

Учням цікаво було розглядати рулони проростків протруєної сої та ячменю, вирощені у спеціальній вегетаційній кімнаті з постійними температурними та світловими умовами для діагностики визначення схожості та енергії проростання та ураженості фітопатогеном. Особливо сподобалось відгадувати запропоновані у чашках Петрі зразки насіння овочевих культур: жита, пшениці, сої, соняшнику, буряка, тритикале – гібриду пшениці та жита й інших. Учні були на диво добре обізнані і з легкістю давали правильні відповіді. Діти вияснили для себе прості на перший погляд речі: як відрізнити свіжий продукт від несвіжого, чому не варто споживати хліб, який вже почав пліснявіти, як працюють Т-системи на визначення мікотоксинів, вартість яких становить до 1000$, як працює гуманізатор – пристрій для швидкого виділення ДНК.

Фахівці також розповіли про основні аспекти лабораторних дослідів, проведення фітоекспертизи, ПРЦ-діагностики, імуноферментного аналізу безпосередньо у лабораторії. Працівники компанії залюбки погодилися співпрацювати з керівниками секцій, допомагати МАНівцям у підготовці науково-дослідницьких робіт, запрошуючи до своїх сучасних лабораторій. Найбільш зацікавлені учасники екскурсії виконали практичну частину і особисто виділили ДНК соняшника експрес-методом, а саме розтиранням рослин у ступці.

Такий формат спілкування зі старшокласниками дозволяє отримати набагато більше знань порівняно з літературним форматом викладання природничих наук у школах.

Адміністрація школи щиро вдячна генеральному директору Товариства з обмеженою відповідальністю «СИНГЕНТА» Гебхарду Рогенхоферу та його професійній команді за можливість відвідати компанію, а також за надзвичайно корисну та пізнавальну екскурсію-практикум з можливістю доторкнутися до кропіткої, захопливої та водночас дуже відповідальної роботи сучасного аграрія!

 

Фоторепортаж:
 

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 574 | Дата: 18.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz