Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Велике театральне свято від студії «Майстерня радості»

У школі № 9 відбулося яскраве свято, присвячене Дню театра. Учні школи 1-7-х класів, які займаються у театральній студії «Майстерня радості», занурились разом з глядачами (учнями 1-10-х класів) в чарівний світ театру. Театральне мистецтво виникло дуже давно, більше двох з половиною тисяч років тому. Наприкінці березня в Стародавній Греції проходили Великі Діонісії - свята на честь бога виноробства Діоніса. Вони супроводжувалися урочистою ходою та веселощами, було багато ряджених. А з 1961 року, 27 березня, стали відзначати у всьому світі як Міжнародний день театру.

Підготовка до дня Театру почалася за заздалегідь. Вихованці студії, підготували доповіді про історію Світового та Українського театру, з якими виступали. Відбулася екскурсія за лаштунки Національного академічного театра імені Івана Франка. Діти спостерігали, як монтуються декорації на сцені, як проходить репетиція в театрі, відвідали гримерні де готуються до виступу актори, поспілкувалися з працівниками театру, дізнались багато цікавого з життя театру. Це спонукало дітей більш відповідально підходити до роботи над роллю.

Програма Дня Театра була насичена та різнопланова: вихованці студії разом з педагогами, в цікавій формі розповідали про правила поведінки в театрі; про театральні професії. Декламували вірші про театр: Засєдатєлева Аліса, Дуда Саша, Дуда Маша, Литвин Софія, Латишева Єва, Волохова Дарьяна, Корнійчук Каріна, Денисенко Марина, Рождественська Заріна, Герус Саша. Найбільшим дарунком, був показ уривків з вистав, української та світової літератури, зокрема:

  • «Снігова королева» (Кай – Шкарупа Данило, 4 –б та Герда – Франчук Настя, 3-б);
  • «Том Сойер» (Том – Стрельбицький Георгій, 7-б та Беккі – Семенець Юля, 3-г);
  • «Вечори на хуторі біля Диканьки» (Оксана – Іванчук Маша, 4-г; Вакула - Стрельбицький Георгій, 7-б; Одарка –Ярмоленко Валерія, 3-б; парубки - Чистяков Артем, Семенець Антон, 1-г та Верченко Сергій, 2-а);
  • «Людвіг 14 – Ура!» (Людвіг - Шкарупа Данило, 4 –б та Тутта – Тарасенко Єва, 4-г).

В цих уривках, піднімалися важливі питання, які хвилюють кожного: як зароджується дружба, як формується взаємоповага та як виникає перше кохання. Глядачі захоплено слідкували за дійством на сцені, а юним артистам було особливо хвилююче, радісно і відповідально грати для своїх однокласників, друзів, учителів. Учні театральної студії поділилися власним відчуттям театрального мистецтва. Привітати вихованців театральної студії «Майстерня радості» зі святом, завітала народна артистка України Леся Горова, яка була вражена майстерністю юних акторів і побажала натхнення та творчих успіхів!!!

 

Фоторепортаж:

   

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 953 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz