Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Учні 2-Б відвідали виставку Йосипа Осташинського «Архітектура в мініатюрі»
Архітектура в мініатюрі - школа №9
В бібліотеці ім. Панаса Мирного проходить виставка майстра народної творчості України Йосипа Борисовича Осташинського. Він єдиний у світі автор незвичайного творчого жанру – архітектура в мініатюрі. Переглянути виставку з рідкісними картинами до бібліотеки завітали учні 2-Б класу нашої школи, в якому навчається онук майстра. З великим заохоченням вони слухали митця про створення його робіт, задавали свої питання, фотографували.

Картини майстра зацікавлять людину будь-якого віку. Зроблені вони із звичайних сірників та інших природних матеріалів. Йосип Борисович відтворює своїми руками пам’ятки архітектури як світової, так і рідного міста – Києва. В експозиції виставки «Архітектура в мініатюрі» представлено дивовижні барельєфні картини, які зображають архітектурні пам’ятки України та світу, виготовлені майстром із сірників та різноманітних природних матеріалів. Надзвичайно точно передані автором архітектурні особливості та стилі кожної з величних споруд – церков, храмів, палаців та фортець, що стали головними героями його творів. Мініатюрні храми сяють на сонці золотом куполів, палаци здіймають до неба вежі, здається, що у їх віконцях виблискують вітражі - роботи майстра вражають надзвичайним натхненням, теплом, наполегливою кропіткою працею та шанобливим ставленням до кожної маленької деталі.

Вшанування рідного міста Києва, його пам’яток історії, культури та архітектури, що були втрачені, а також тих, що збереглися – стало домінуючою темою творчості Йосипа Борисовича. Співпрацюючи із краєзнавцями, мистецтвознавцями, вивчаючи різноманітні тематичні матеріали у бібліотеках, пан Осташинський накопичив надзвичайний обсяг знань про мистецтво архітектури, яку часто називають «музикою, що застигла у камені». Тож, виставка «Архітектура у мініатюрі» запрошує усіх відкрити для себе втрачені архітектурні перлини та, водночас, замислитися над збереженням існуючих пам’яток.

Фоторепортаж:


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 791 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz