Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Участь у заходах Київської Малої Академії Наук
Участь у заходах Київської Малої Академії Наук - школа №9
В рамках активної співпраці з відділеннями Київської Малої Академії Наук учні нашої школи прийняли активну участь у заходах, які відбулися у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» та Інституті біохімії ім. О.В. Палладіна. Учні 8-11 класів відвідали Києво-Могилянську академію, де відбулася зустріч керівників кафедр природничого факультету з учнями київських шкіл. Завідувачі кафедр біології, хімії, екології, фізики та математики розповіли про напрямки діяльності своїх підрозділів, окреслили тематику робіт, які учні можуть виконати для участі у конкурсі-захисті робіт МАН та провели екскурсії до навчальних лабораторій. Однією із найцікавіших була екскурсія до лабораторії генетики та клітинної біології. Учням показали світлову, біохімічну, прокаріотичну, семінарську та культуральну кімнати, які входять до складу лабораторії і познайомили з напрямами наукової роботи.

Також учні старших класів нашої школи відвідали чергову лекцію Університету юних біохіміків на тему «Флуоресцентна мікроскопія живої клітини», присвячену Міжнародному року світла і світлових технологій, яка була прочитана відомим ученим в галузі флуоресцентної сенсорики, завідувачем лабораторії нанобіотехнологій Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, професором О.П. Демченком. Тема лекції була вельми актуальною і надзвичайно цікавою, адже стосувалася дослідження живої клітини новими оптичними методами, в яких бере безпосередню участь керована Олександром Петровичем лабораторія нанобіотехнологій. Після лекції учні побували у Меморіальному музеї академіка О.В. Палладіна, лабораторії оптичних методів дослідження та лабораторії нанобіотехнологій. Разом із учнями на заходах були присутні директор школи Кучук С.Ю. та вчителі Талько М.А. і Лавринчук В.Г.

Співпраця з науковцями допомагає учням і вчителям отримати уміння визначати цілі й завдання власної наукової діяльності та забезпечувати їх ефективне виконання.

Фоторепортаж:
 
 


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 680 | Дата: 27.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz