Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень української мови та літератури в ліцеї №9 "Гармонія"

Напередодні 210-ої річниці від дня народження великого Тараса Григоровича Шевченка учні ліцею №9« Гармонія» разом з учителями української мови і літератури вшанували пам’ять невмирущого Кобзаря та його огненне пророче Слово:

«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі».

Протягом тижня ліцеїсти показували свої глибокі знання творчості видатного Пророка, згадували сторінки його життя та історії.

Учні 6-9 класів разом із Розман Юлією Вікторівною взяли активну участь у фотоквесті до дня народження Кобзаря, онлайн-вікторині «Сторінками творів Т.Г. Шевченка», а діти 9-Б випробовували себе в ролі збирачів найкращих цитат поета.

Пантелейчук Олена Володимирівна з 6-ими класами в гостинній атмосфері створювали літературну газету «У вінок Кобзареві», декламуючи улюблені рядки, а також згадували його величне слово під час літературно-музичної композиції «Шевченко житиме в серцях народу».

Потягом тижня всі здобувачі освіти ліцею «Гармонія» вшанували незнищенну, предковічну українську мову, адже варто докладати зусиль, аби вона не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де як безсмертним генетичним кодом вільної нації. Діти захоплювалися її багатством, величчю поетичного слова, показуючи свої глибокі знання та інтелектуальний розвиток під час виховних заходів.

Для учнів 5-Б вчителі Буханевич Тетяна Іванівна та Діброва Анна Анатоліївна провели інтелектуальну гру "Найрозумніший".

Кондратова Олена Павлівна з учнями 7-Г знімали кінострічку "Крилатий перформанс " «за участі» Ліни Костенко, Богдана Ступки. Діти 8- Д і 8-Г класів створювали виставку буклетів до повісті М. Коцюбинського "Дорогою ціною".

Олена Михайлівна Колесник провела інтелектуальну квест-гру знавців української мови «Ой у лузі червона калина», під час якої діти не тільки працювали із сучасними технологіями, а й продемонстрували свої вокальні навички, узявши участь у караоке, а разом із Шаровою Світланою Володимирівною та учнями 6-А та 10-А класів учитель провела інтелектуально-розважальну гру знавців української мови «Солов’їне шоу».

Цікавою формою роботи було інтерв’ю в публіцистичному стилі Марченко Олени Євгеніївни з гостями уроку й учнями 8-Г класу.

Окрім виховних заходів, діти разом з учителями взяли участь і в проєктних дослідженнях:

Кондратова Олена Павлівна та Кузьменко Олена Геннадіївна провели з учнями 7-Г класу бінарний урок (українська мова/ основи здоров'я) "Здоров'я більше варте, як багатство. Конфлікти і здоров'я: причинно-наслідкові зв'язки та інтеграція в українській мові на прикладі прислівника, як самостійної частини мови, що виражає ознаку дії, стану, ознаку іншої ознаки».

Лепеха Любов Петрівна і 8-В клас підсумовували набуті знання з вивчення творчості М. Коцюбинського під час підсумкового уроку української літератури за повістю «Дорогою ціною» «Протест Соломії та Остапа проти кріпосницької наруги».

Колесник О.М. запропонувала учням 7-А класу стати учасниками проєктного літературного дослідження «Людина починається з добра" (за мотивами поезій Л. Костенко й В. Симоненка).

Учителі Розман Юлія Вікторівна та Бокал Анна Олександрівна продемонстрували бінарний урок (українська література/історія) з учнями 9-Б "Живучи у теперішньому, пам’ятай про минуле і заглядай у майбутнє" ( Інтерпретація поеми «Кавказ» Тараса Шевченка через призму подій в Україні).

План заходів до тижня української мови і літератури:

План заходів до тижня української мови і літератури.pdf


Фоторепортаж:

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 57 | Дата: 29.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz