Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень математики

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї – одне з найважливіших завдань, що стоять перед педагогами. В нашій школі стало традицією щорічно проводити тижні математики. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 20 по 24 лютого в школі пройшов Тиждень математики. Всіх, хто знає математику, всіх, хто цікавиться математикою, всіх, хто не знає, але хоче знати математику, наша школа запросила у п'ятиденну подорож до незвичайної країни, де розмовляють мовою цифр і чисел, де панує порядок і логіка, система і стабільність, вишуканість і творчість, до Королівства Цікавої Математики.

Тиждень математики цього року в школі був незвичайним. На кожен день тижня були сплановані математичні заходи. Здається, все найважливіше, найцікавіше було зібрано, згадано, продемонстровано в досить оригінальний спосіб: кожен урок математики починався з усного журналу про відомих математиків; юні художники творили свої роботи з математичних символів та геометричних фігур; всі класи, протягом тижня готували математичні газети та оформляли стенди. Усі: і вчителі, і учні – завзято та добросовісно готували заходи, і всі залишилися задоволеними.

Були проведені такі відкриті уроки: “Трикутник Паскаля. Біном Ньютона” 7-А клас, “Золотий переріз” 9-А клас (вч. Житнікова С. М.) Під час уроків учні дізналися багато цікавого, нового і корисного з математики. У 5-8 класах Правдива О.І. , протягом тижня, проводила конкурси по розв'язуванню цікавих задач. Брейн - ринг з геометрії, підготовлений Чаркіною Н. Г. для дев’ятикласників, змусив спітніти його учасників. Із захопленням відповідали на цікаві запитання про математику, змагалися та розважалися учні 6-А та 6-Б класів під час гри “Математичний бій” (вч. Правдива О. І. та Чаркіна Н. Г.). Вчителі Олена Іванівна та Наталя Георгіївна підібрали для гравців особливо вишукані завдання. Цікаво, пізнавально провела математичні вікторини “Математичні заморочки” та “У країні трикутників” у 7-В класі вчитель Власенко Ю.М. Цікавим виявився для учнів 6-в та 9-В класу виховний захід “Видатні математики”, проведений Шевченко В. С., де учні познайомилися із цікавими фактами життя відомих математиків. Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

 

Фоторепортаж:

   

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 983 | Дата: 16.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz