Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень історії

21-25 листопада в школі був проведений тиждень суспільнознавчих  дисциплін. В рамках тижня проводились історичні квести, вікторини, навчальні екскурсії, розв`язування історичних кросвордів;  вчителі історії показували різні форми роботи які використовуються в сучасній школі. На високому рівні пройшли уроки вчителя-методиста Євдокимової Тетяни Ананіївни. В 11-А класі відбувся цікавий і дуже актуальний в наш час семінар з всесвітньої історії  «Внутрішньополітичні та зовнішньополітичні пріоритети американських президентів у ХХІ столітті. Перспективи розвитку українсько-американських відносин», практикум з курсу «Людина і світ» в 11-Б класі на тему «Конфлікт. Способи подолання конфліктів» та урок з художньої культури в 10-Б класі на тему: «Образотворче мистецтво XVII – XVIII століття».

Вчитель історії Кліменко Ірина Геннадіївна  використовує в своїй роботі  елементи музейної педагогіки. Використання елементів музейної педагогіки допомагає:  створити в колективі творчу атмосферу, демократичний стиль спілкування педагогів із учнями, свободу творчих дискусій, обмін думками;  підвищити інтерес вихованців до навчання;  урізноманітнити форми і методи навчально-виховної роботи; посилити міжпредметні зв’язки; використовувати нестандартні види занять;  підвищувати загальний рівень культури і впливати на формування свідомого ставлення до культурної спадщини людства.  Музейна педагогіка передбачає, що освіту та виховання учнів слід здійснювати на музейному матеріалі, який становить загальнолюдські цінності. Кожен музей — професійний чи створений при освітньому закладі — може сприяти реалізації патріотичного, ґендерного, сімейно-родинного, естетичного, морального, правового виховання. Вчителем Кліменко І.Г та  завідувачем секцією лабораторії музейної педагогіки Національного музею історії України  Коцар Л.О. були організовані та проведені інтерактивні лекції з історії України «Таємниці археології. Слов`яни» та з всесвітньої історії «Вікінги: легенди та історична правда» в 7-Б класі. В роботі використовувалися відео матеріали, музейні експонати та реконструкція одягу та предметів побуту Середньовіччя. Також, в рамках тижня історії, для учнів 7-Б класу була організована навчальна екскурсія в художню галерею та зустріч з відомою українською художницею Катериною П`ятковою.

Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років під час тижня історії учні 7-Б класу представили газету «Пам’ятай». Кожен із них переосмислив нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця.

Вчителем Бокал Анною Олександрівною був проведений урок з історії України з елементами театралізації «З`їзд князів» в 7-А класі. В ігровій формі учні засвоювали матеріал щодо правління київських князів та розбудови Київської Русі. Також, було проведено навчально-виховний захід «Родинне дерево» у 5-В класі. Учні захищали проектні роботи, які готувалися родинами.

Тиждень історії став яскравим підтвердженням словам відомого педагога В.О.  Сухомлинського: « Учитель – людина, яка може робити важкі речі легкими».

 

Фоторепортаж:



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 851 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz