Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень безпечного інтернету в школі

Тиждень безпечного інтернету в школі - школа №9
З кожним роком все більше дітей користується Інтернетом у повсякденному житті. Можливість підключитися до мережі не тільки через ПК, але й за допомогою мобільних телефонів сприяє цій тенденції. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей.

Згідно плану роботи управління освіти Оболонського району з 6 жовтня по 10 жовтня 2014 року у СЗШ № 9 проходив тиждень безпечного Інтернету, який підготували вчителі інформатики Власенко Ю.М., Шафран С.М., педагог-організатор Штак В.М., психолог школи Леонтенко О.В., медпрацівник Срібна Н.В. та заступник директора з ВР Удовицька-Скляренко Л.А.

Протягом цього тижня було проведено ряд заходів учителями та учнями старших класів, спрямованих на безпечну роботу в Інтернеті.

Учень 7-В класу Падій Андрій разом з своїм класним керівником Титаренко Н.В. випустили інформаційний колаж «Тиждень безпечного Інтернету».

6 жовтня на уроках інформатики учні 9-10 класів разом з вчителями Власенко Ю.М. та Шафран С.М. розробляли друковану продукцію до тижня безпечного Інтернету. Були виготовлені плакати, пам'ятки про правила поведінки в мережі Інтернет та буклети про «Неприємності в мережі та як їх уникнути», в яких містилася інформація про потреби дітей в Інтернеті відповідно до вікових груп, інтернет-ризики, неприємності в мережі та поради (основні правила), як їх уникнути. Пам’ятки та буклети були роздані учням 5-6 класів.

Агітбригадою учнів 9-А класу (Артеменко М., Аляб’єва К., Опалінська А., Чідомере Дженіфер, Небораковська І., Маширенко А.) були проведені інформаційні хвилинки у початковій школі та в 5 – 6 класах на тему «Можливості мережі Інтернет. Небезпека в Інтернеті». Були зроблені висновки, що Інтернет – це чудове місце для спілкування, навчання та відпочинку. Але слід пам’ятати, що як і наш сучасний світ, всесвітня павутина також може бути дуже шкідлива. І тому було розроблено декілька рекомендацій, за допомогою яких Інтернет може стати менш загрозливим для дітей. Протягом тижня учням 5-6 класів учителями інформатики Власенко Ю.М. та Шафран С.М. були представлені презентації «Безпека дітей в Інтернеті» та відеоролики «Зроби Інтернет безпечним», «Віруси», «Знайомства в Інтернеті», після чого діти активно обговорювали побачене.

7-8 жовтня учні 5-Б та 6-А класів брали участь у вікторині «Паутинка», в рамках якої відповідали на цікаві питання, розв’язували кросворди та ребуси, які підготувала вчитель Власенко Ю.М. Обидва класи дуже старалися та показали високі результати. А учні 5-А та 6-Б класів давали відповіді на запитання про вплив Інтернету на їхнє життя. Були зроблені висновки про інтернет-залежність, як її уникнути. За допомогою тесту на інтернет-залежність діти виявили для себе, кому варто звернути увагу на кількість часу, проведеного в Інтернеті кожного дня, та його вплив на їхнє життя. На уроках інформатики учням школи запропонували відвідати сторінки Порталу «Онляндія - безпечна веб-країна». Результатом роботи було створення таблиці, в яку діти записували користь від Інтернету та небезпеку, ризики, що містить Інтернет.

Протягом тижня серед 5-6 класів був проведений конкурс малюнків «Мій безпечний Інтернет» під керівництвом заступника директора з ВР Удовицької-Скляренко Л.А., а також конкурс на кращий твір та вірш на тему «Безпечний Інтернет» під керівництвом учителів української мови та літератури.

Цікавим було анкетування учнів школи та бесіди на тему «Ігроманія, Інтернет та комп’ютерна залежність», яке було проведено психологом Леонтенко О.В. та медпрацівником Срібною Н.В.  

Фоторепортаж:
 

 


Відеотека:



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 2800 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz