Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Театральні вихідні
Театральні вихідні - школа №9
В рамках вивчення української класичної літератури учні нашої школи відвідали Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва, переглянувши балет «Майська ніч». Екскурсія була організована вчителем української мови і літератури Олійник Аллою Михайлівною та класним керівником 6-Б класу Кліменко Іриною Генадієвною

Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва розташований в одній із унікальних палацових споруд, що входять до ансамблю старовинного Подолу. Саме на цьому місці в ХІХ столітті стояв великий двоповерховий будинок у стилі класицизму, що належав останньому київському війту А. Кисилівському. Під час контрактових ярмарків тут були найкращі крамниці, а згодом – велика мануфактурна крамниця І. Шварцмана. Сьогодні в цьому будинку знаходиться Київський муніципальний театр опери і балету для дітей та юнацтва.

Балет «Майська ніч» поставлено за мотивами повісті М. Гоголя. Неперевершена музика Є. Станковича, романтична історія кохання, фантасмагорія гоголівських пригод, невичерпна сила українського фольклору, в якому присутні: гумор, безмежна краса українського села – в основі постановки. Чудові декорації змальовують рідний краєвид українського села, що, завдяки мінімалістським трансформаціям перетворюються то на берег озера вночі, то на сільську околицю, то на шинок. Вистава, яка тривала на одному подиху, випромінювала море позитиву і залишила в душах юних глядачів відчуттям добра і гармонії.

Фоторепортаж:

 


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 735 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz