Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Навчальна екскурсія до Національного музею українського народного декоративного мистецтва
Навчальна екскурсія до Національного музею українського народного декоративного мистецтва - школа №9
Два роки тому в нашій школі був введений факультативний курс «Українознавство». Основна мета курсу -- формування національної свідомості майбутніх громадян України, їх світогляду, переконань, ідеалів, любові до українського слова, пісні, обрядів, традицій, відродження духовності, національного мислення через продуктивне навчання й фольклорно – етнографічну практику.

В рамках вивчення українського ужиткового мистецтва, для учнів та батьківської громади 7-х класів була організована навчальна екскурсія до Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

Колекція музею була започаткована у 1899 році. Сьогодні вона складає понад 7800 творів традиційного народного та професійного декоративного мистецтва. Учні ознайомилися з експозиціями таких видів народного мистецтва як килимарство, ткацтво, вишивка, кераміка, різблення та розпис по дереву, писанкарства, іконопису та ін. Також отримали величезне задоволення від живописних творів видатних художниць України Катерини Білокур і Марії Примаченко.

В музеї існує традиція - діти наприкінці екскурсії пишуть листа солдату. Зворушливий момент... Школярі такі серйозні, щирі, відверті... Бажають нашим воїнам повертатися скоріше живими-здоровими, бажають скорішого настання миру в рідній країні!

Фоторепортаж:
   


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 680 | Дата: 20.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz