Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Навчальна екскурсія до Національного музею мистецтв
Навчальна екскурсія до Національного музею мистецтв - школа №9
В рамках вивчення історії цивілізацій давнього сходу для учнів 6-Б класу була організована навчальна екскурсія до Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. Разом із класним керівником - вчителем історії Кліменко Іриною Геннадіївною та батьківською громадою класу учні ознайомилися зі світовими шедеврами східного мистецтва.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків – найбільший музей світового мистецтва в Україні, заснований у 1919 році на базі приватного художнього зібрання українських меценатів Богдана та Варвари Ханенків. У вишуканих інтер`єрах музейних залів представлено унікальні колекції класичного живопису, скульптури, графіки та декоративного мистецтва країн Європи та Азії, а також пам`ятки мистецтва Давнього світу.

Під час екскурсії школярі познайомились з найдавнішою світовою релігією – буддизмом, з художніми пам`ятками цієї традиції - живописом, скульптурою та різноманітними ритуальними предметами створеними в Тибеті, Монголії, Бурятії, Калмикії та Індії. У наступній залі музею учні мали змогу ознайомитися з китайською цивілізацією: класичним живописом на сувоях, скульптурою та історією художнього різьблення по каменю, слоновій кістці, лаку, шовкоткацтва та кераміки. Колекції присвячені ісламським країнам, включали в себе художні пам`ятки народів Ірану, Іраку, Сирії, Туреччини, Кавказу, Середньої Азії, охоплюючи період від 8 до 19 століття.

Остання зала музею познайомила школярів із Японією. Японія – країна, яка впродовж своєї історії майже не зазнала іноземних завоювань. Країна дуже самобутня, японська національна традиція яскраво виражена. Діти познайомилися з гравюрою на дереві, або кселографією, мініатюрною скульптурою – нецке, з колекцією цуба (особлива пластина, що відділяє ркуів`я меча від леза) та порцеляною та керамікою Японії 18-19 ст.

Фоторепортаж:
 
   


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 692 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz