Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
На гостинах у Кобзаря

В рамках святкування Шевченківських днів, для учнів 7-Б класу була проведена навчальна екскурсія в Національний музей Тараса Шевченка. Разом з вчителем української мови та літератури Олійник А.М. , вчителем історії Кліменко І.Г та батьківською громадою класу, діти мали можливість познайомитися з історичною добою ХІХ століття, в якій жив і творив Великий Кобзар.

Національний музей Тараса Шевченка є провідним закладом України та світу із шевченкознавства, тут зберігається переважна більшість малярської спадщини Т.Г.Шевченка, що входить в золотий фонд української культури.

Колекція музею формувалась протягом 150 років та налічує понад 85 тисяч експонатів, з яких до основного фонду належить 34 тисячі експонатів. Сьогодні, музей діє і як культурно-освітній та мистецький центр, де відбуваються концерти камерної, класичної, народної музики, проходять різноманітні виставкові проекти, майстер-класи, лекторії, літературні вечори, перегляд художніх та документальних фільмів.

В межах культурно-освітньої програми музею діє Центр дитячої творчості. Науковими працівниками музею створено аудіо- та відео архів на шевченкознавчу тематику.Вивчення та відтворення історичної картини епохи, в якій жив і творив митець, всебічне вивчення особистості митця, його життєвого та творчого шляху дасть можливість побудувати центр розвитку навколо сучасної культури України навколо постаті Шевченка, як найбільшого морального авторитета для всіх мешканців України.

 

Фоторепортаж:

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 685 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz