Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Лекція для учнів 9-11-х класів «Сучасний екологічний стан м. Києва»
Сучасний екологічний стан м. Києва «Моя країна – рідна Україна!» - школа №9
19 жовтня в школі № 9 для учнів 9-11-х класів із надзвичайно цікавою доповіддю на тему «Сучасний екологічний стан м. Києва» виступив професор хімії, завідуючий кафедри природничих наук та екології Університету Сучасних Знань Олег Павлович Вдовенко.

Олег Павлович розповів старшокласникам про дослідження, проведені Університетом СучаснихЗнань, зокрема охарактеризував водойми міста Києва. Основним чинником, що призводить до погіршення екологічного стану, є надмірне антропогенне навантаження на водні об'єкти внаслідок інтенсивного способу ведення водного господарства; забруднення водних обєктів внаслідок невпорядкованого відведення стічних вод; погіршення якості питної води внаслідок незадовільного екологічного стану джерел питного водопостачання; недосконалість економічного механізму фінансування і реалізації водоохоронних заходів. Учні дізнались про державні організації, які стежать за станом води в місті, а саме - Міська санепідемстанція, Держуправління екології та природних ресурсів по м. Києву, водна інспекція міста Києва, Київводоканал, Деснянська водопровідна станція, Дніпровська водопровідна станція, Бортницька станція аерації (БСА).

Раціональне використання і відтворення водних ресурсів має бути спрямоване на забезпечення стійкого функціонування водних екосистем, захист, збереження та відновлення водних ресурсів поверхневих, підземних вод. Це здійснюють з метою забезпечення безпечного для життя і здоров'я населення використання водних об'єктів, достатніх водних ресурсів для потреб комунального, сільського та рибногого сподарства, промисловості, енергетики й транспорту.

Професор зазначив, що більшість киян дійсно усвідомлює стан екології рідного міста, знають що необхідно робити для його покращення, але нажаль в більшості випадках це залишається лише на теорії. Більшість людей вважає, що особисто вони нічого зробити не можуть, адже на практиці складається враження, що людям дійсно байдуже. Адміістрація школи подякувала Вдовенко О. П. за змістовну лекцію.

Фоторепортаж:


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 671 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz