Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Інтегрований урок українознавства, етики та музики «Андріївські вечорниці. Калита»

Андріївські вечорниці - школа №9
Свято Андрія – це і радість, і сум, і потаємна надія… День Андрія Первозванного – найцікавіший. Від нього віє чарівною староукраїнською стихією. Це одне із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди і прадіди.

22 грудня 2014 року в школі № 9 весело та цікаво пройшли Андріївські вечорниці. Свято підготували і провели учні 5-Б класу на чолі із класним керівником Кліменко І.Г.

Святково прибрані лавки, стіл, піч. На столі – на вишитому рушнику – хліб, сіль. Всі учасники дійства – в українських костюмах. Ведучі розповіли дітям про вечорниці (досвітки), про звичаї та традиції під час вечорниць. Діти з величезним задоволенням співали українські пісні. Дівчатка випробовували хлопців на спритність – загадували загадки, проводили конкурси. Діти проявили свою спритність та кмітливість у так званій грі «кусання калити». В кінці свята ведучі звернулись до гостей зі словами: «Міцний наш рід, жива у ньому пам'ять про минуле. То ж бережіть цю прекрасну, невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай у вас завжди живим вогником світяться обереги пам’яті!».

Перед учнями в цей день ожили ігри та забави українського народу. Головне, щоб вони і надалі не пішли у забуття…

Фоторепортаж:
 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 940 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz