Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Європейський день мов 2018

30 вересня 2018 у Києві в приміщенні/дворі Британської ради та Goethe-Institut відбулося святкування Європейського дня мов. Європейський день мов відзначається щорічно з 2001 року за ініціативи Ради Європи з метою сприяти та популяризувати багатомовність у Європі. Мовне розмаїття - це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту.

Учні нашої школи познайомились з культурою і традицією європейських країн, перевірили свої знання та взяли участь у вікторинах та конкурсах, пройшли пробні уроки англійської мови, спробували провести природничі експерименти, використовуючи іноземну мову, ознайомилися з діяльністю культурних інститутів та різноманіттям їхніх пропозицій, відвідали інформаційні заходи щодо навчання в цих країнах та спробували заняття з танцювальної аеробіки зумба під запальну музику з різних країн!

На подвір’ї випробували свої сили в турнірах настільного футболу та тенісу, зіграли в твістер та пройшли слідами відомих поетів. Крім того, прийняли участь у «побачення з мовою» (SpeakDating), насолодилися національними смаколиками з різних країн Європи та послухали європейську музику.

Цього року організатори Європейського дня мов у Києві оголосили конкурс на кращий плакат, який представляє ідею багатомовності та міжкультурного взаєморозуміння. Учениця 9-А класу Романенко Ліза спробувала свої сили у цьому творчому конкурсі.

Незважаючи на декларовану рівноправність усіх мов Союзу, з розширенням кордонів ЄС все частіше спостерігається «європейська двомовність», коли фактично в роботі інстанцій (за винятком офіційних заходів) використовуються в основному англійська, французька і, меншою мірою, німецька - при цьому будь-які інші мови використовуються в залежності від ситуації.

Збереження і розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Євросоюзу. Серед способів досягнення цього зазвичай називаються вивчення більше ніж однієї іноземної мови і продовження вивчення мов в зрілому віці.

 

Фоторепортаж:

 


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 605 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz