Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Екскурсія у Національний музей народної архітектури та побуту України
Екскурсія у Національний музей пирогово - школа №9
По закінченні навчального року для учнів 6-Б та 6-В класів була організована екскурсія у музей під відкритим небом - Пірогово та пікнік. Разом з класними керівниками Кліменко І. Г., Короленко Г. І та батьками діти відвідали музейну експозицію: пройшлися разом з гідом українськими давніми хатами, послухали стародавні мелодії, що виконують музики, пізнали багато цікавого з життя та побуту свого народу. Потім для учнів було організовано пікнік та ігри в м`яч, бадмінтон та інші рухливі і цікаві ігри.

«Національний музей народної архітектури та побуту України» - музей просто неба, архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України. Розташований на південній околиці Києва, у Голосіївському районі, поблизу селища Пирогів. У музеї педставлена експозиція етнографічних районів - «Середнє Придніпров’я», «Полтавщина і Слобожанщина», «Полісся», «Поділля», «Південь», «Карпати» та колоритні експозиції «Вітряки», «Ярмаркове поле» і «Сучасне село».

Якщо зі словом «музей» асоціюється статичність, то про Пирогово такого не скажеш. Це місце живе своїм життям, така собі невеличка держава в державі або ж інакше — колекція архітектурних споруд і предметів побуту різних історичних періодів. За сорокалітнє існування на чималій території зібрано понад дві сотні об’єктів. Більшість будівель на території музею - справжні, тобто побудовані представниками тієї епохи, яку відображають. Хати з усіх регіонів України розбирали на частини, маркували, перевозили в Пирогово і відтворювали в оригінальному вигляді. Найдавніший експонат - хата 1587 з піччю, найстаріший пам’ятник народного будівельного мистецтва. Також серед незвичайних експонатів - хата родичів Тараса Шевченка. На території музею зосереджено 275 архітектурних експонатів народного будівництва XVI-XX століть. Садиби з сільськими хатами й господарськими будівлями сформовано з документальною достовірністю та згруповано відповідно до особливостей планування поселень того чи іншого історико-етнографічного регіону.

Фоторепортаж:


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1031 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz