Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Екскурсія до міста-музея Переяслава-Хмельницького
Екскурсія до міста-музея Переяслава-Хмельницького - школа №9
З метою ознайомлення школярів з історією та природничими умовами рідного краю, вчителем географії Короленко Г.І. та вчителем історії Кліменко І.Г. була організована навчальна екскурсія для учнів 6-8 класів нашої школи до Переяслава-Хмельницького.

Переяслав-Хмельницький - стародавнє місто в Київській області, перша згадка про яке в письмових джерелах датується 907 роком. У 1654 році тут проходила Переяславська Рада, під час якої Богданом Хмельницькому було прийнято доленосне для України рішення. Тут народилися два українських гетьмана - Яким Сомко і Павло Тетеря, в місті значний час жив і Богдан Хмельницький. В даний час місто можна з повною впевненістю назвати містом-музеєм.

Під час екскурсії учні відвідали меморіальний музей Г.С.Сковороди, де в 1738 році було відкрито Переяславський колегіум. Також, відбулася надзвичайно цікава екскурсія в музей «Заповіту» Т.Г. Шевченко. Музей було засновано 18 квітня 2008 року в колишньому особняку лікаря А. Козачковського, у якого з жовтня 1845 до січня 1846 гостював та лікувався Т. Шевченко. Тут в ніч з 24 на 25 грудня 1845 року поет написав свій «Заповіт».

Родзинкою екскурсійної програми став Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпря́нщини — музей просто неба, розташований в околицях Переяслава-Хмельницького. В музеї представлене українське село Середньої Наддніпрянщини кінця ХІХ- початку ХХ століть, будівлі та стоянки з часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. На території в 30 га розміщено 13 тематичних музеїв, які є органічним продовженням музею-села. Під час відвідування музеїв учні ознайомились із народною культурою, архітектурою, творчістю, звичаями та обрядами українців Середньої Наддніпрянщини.

Фоторепортаж:

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 932 | Дата: 26.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz