Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Цікава англійська: Програма обміну майбутніх лідерів FLEX

Аляска, Мічіган, Арізона, Монтана, Гаваї? Де саме проведуть наступний навчальний рік учасники програми FLEX’19-20 з України? Протягом осіннього періоду на теренах України проводитиметься набір школярів за програмою "Програма обміну майбутніх лідерів" (FLEX). FLEX - програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США й адмініструється в Україні організацією„ Американські Ради з Міжнародної освіти: ACTR/ACCELS" (American Councils) за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській родині.

Cтаршокласники школи № 9 теж отримали інформацію про програму та взяли участь у конкурсі.

Процес тестування почався із загальної презентації програми та проведення першого туру конкурсу. Перший тур - це невеликий письмовий тест з англійської мови. Учасники, які пройшли до другого туру, писали три невеликих твори (есе) на задані теми. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією. Третій тур відбудеться через 3-6 тижнів після другого туру.

В першому турі (письмовий тест з англійської мови) прийняли участь учні 8-Б класу Дзюбак Маша; 9-А класу – Гриньова Юлія, Москалюк Даша, Захарченко Катерина, Майборода Софія, Марчишак Олександр, Романенко Ліза, Сорочка Анна; 10-Б класу Аріхова Ельміра, Бакуновець Анастасія, Городецька Аліна, Косяк Юлія, Мазурок Володимир, Носар Віталій.

Марчишак Олександр (9-А клас), Косяк Юлія та Носар Віталій (10-А клас) пройшли до другого туру (три твори-есе на задані теми).

Третій тур включає зустріч з учасниками та їх батьками. На цій зустрічі кожен учасник отримує анкету, на заповнення якої надається два тижні, після цього анкета має бути повернена до офісу American Councils у Києві. Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою та складатимуть стандартизований тест з англійської мови. Цей тест складається з аудіювання та письмової частини. Крім того, підчас третього туру з кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також учасники братимуть участь у роботі груп, що складаються з 5-8 учнів. Після отримання анкет від учасників всі документи третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду незалежною комісією. Після прийняття рішення комісією, Офіс Американських Рад в Вашингтоні, надає інформацію листом стосовно статусу учасника (фіналіст/альтернативний кандидат/не пройшов) через офіс Американських Рад в Києві. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні-травні 2019 року.

Бажаємо успіху нашим зірочкам!

Ліза Романенко: "На мою думку, Flex це великий шанс для молоді проявити себе, бо описати емоції, які ми там отримали, просто неможливо! Ми водночас відчували страх та щастя від того моменту, коли ти йдеш з заповненою анкетою і згадуєш всі правила англійської мови, і навіть не знаешь чого очікувати... Взагалі це дуже крутий проект, щоб проявити себе, це ж не просто шкільна олімпіада, а "турнир" з англійської мови. Також ми там познайомились з іншими учасниками, які були з Києва та Київської області, і вони також дуже нервували, як ми, але коли ти виходиш з написаним тестом, відчуваеш гордість за себе, і неважливо пройшов ти далі чи ні, адже ти вже пересилив себе і поїхав спробувати, але ті, хто пройшли, нехай йдуть далі і нічого не бояться!"

Дзюбак Маша: "Flex дуже цікава, інтелектуальна і розвиваюча програма для підростаючого покоління, де кожен з підлітків може спробувати себе через тестування і перевірити рівень своїх знань з англійської мови. Перед тим, як приступити до тесту, ми заповнювали анкету. Після того, як нас завели у кабінет, кожному видавався пронумерований тест і листок, де ми повинні відмічати варіанти відповідей. Спочатку я трохи переживала, але потім налаштувалася і зібралася. Тест складався з 18 питань і одним варіантом відповіді. Всього на написання було виділено 18 хвилин. Деякі питання, на мою думку, вдавалися важкуватими, але якщо уважно прочитати, то можна легко знайти відповідь. Я вважаю, що на написання тесту треба виділяти більше часу, щоб встигнути розібрати кожне питання. Мені сподобався Flex, по-перше, тому, що кожен бажаючий може перевірити свої знання і прийняти участь у цьому конкурсі. А по-друге, це дає змогу довести що через працю над собою можна здійснити свої бажання. Я хотіла б поїхати навчатися до Америки! По-перше, щоб вдосконалити свою англійську і вивчити нові для себе слова, а по-друге, поспілкуватися з різними людьми, прожити їхнім життям, і знайти нових друзів, відкрити для себе щось нове. Flex дав мені мотивацію не лінуватися і старанно вивчати і поглиблювати свій запас англійських слів. Звичайно в наступному році я б хотіла прийняти участь у Flex ще раз і буду робити усе, щоб виграти!"

Юля Косяк: "Побувавши на конкурсі Flex, я отримала багато емоцій. Спочатку я дуже хвилювалась, але потім я поборола свій страх та мені дуже сподобалось!"

Аліна Городецька: "Мені дуже сподовався конкурс Flex. Я вважаю, що це чудова можливість перевірити свої знання та позмагатися за можливість поїхати на навчання в Америку. Питання були дуже цікаві та незвичайні. Ми отримали дуже важливий та потрібний досвід. Я б з задоволенням прийняла участь ще раз!"

Аріхова Ельміра: "Мені дуже сподобався цей конкурс. Завдання були не дуже складними, хоча й часу давалося мало. Цей проект на мою думку є дуже цікавим для молоді та дає багато можливостей для розвитку англійської мови".

Мазурок Володимир: "Я отримав багато позитивних емоцій від цього змагання. Дуже сподобався рівень організації та контролю дисципліни. Це дуже важливий та цікавий досвід в моєму житті!"

Носар Віталій: "Мені дуже сподобалось як я провів час на FLEX. Це був чудовий досвід для мене".

Гриньова Юлія: "На FLEX я дуже хвилювалась, але дарма, бо мені сподобалось - це щось нове. Навіть просто прийти і взяти участь - це дуже цікаво. Це - дуже крута можливість поїхати в Америку і вчитись там цілий рік. Я рада, що є такий конкурс".

Даша Москалюк: "Приїхавши до школи, де проходив конкурс Flex, мені було страшно, бо я не знала чого чекати. Це відчуття не зникало протягом усього перебування в школі. Найбільше мене злякали суворі правила, бо якщо ти зробиш маленький поворот головою, тебе вже можуть дискваліфікувати. Коли нам роздали тести, я заспокоїлася і зосередилася на завданні. Час пройшов дуже швидко, все тривало 18 хвилин. Закінчивши роботу, я вийшла спокійна, хоча я й не доробила одне завдання. Загалом, мені конкурс дуже сподобався. Можливо я піду у наступному році".

Фоторепортаж:

   


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 734 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz