Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Зустрічі з відомими особистостями
Зустрічі з відомими особистостями - школа №9
«Зустрічі з відомими особистостями» - так називається проект, завдяки якому у школі відбулась зустріч із першим космонавтом нашої Незалежної держави, Героєм України, народним депутатом Верховної Ради України, генерал-майором авіації, льотчиком-випробувачем 1-го класу, кандидатом технічних наук Леонідом Костянтиновичем Каденюком та поетом-песнярем, членом Національної спілки письменників України Олександром Демиденком. Л. Каденюк розповів учням декілька цікавих історій з далекого 1997 року. «Якось у 1997 році, коли я з командою приїхав до Х’юстона , - з посмішкою згадує космонавт, - я не дуже володів англійською ( Мові мене навчала жінка, що зовсім не знала ні російської, ні української . Вона використовувала мої знання і намагалася пояснити новий матеріал словами, які я вже знав). Так от, ми приїхали до Х’юстона, де нас зустрів хлопець, який мав провести нашу команду до місцевого космодрому. Я почав йому усе пояснювати своєю жахливою англійською . Юнак уважно і водночас здивовано мене слухав, а коли я закінчив свою «промову», то блискучою російською сказав: «Ребята, вам налево!». Звичайно, ми дуже зраділи і потім ще довго сміялися з цього курйозу».

Тут Леонід Костянтинович змінив вираз обличчя і тему розмови: «Звичайно, без нашого співвітчизника С.П.Корольова, який створив потужні ракетні двигуни, що дали змогу людству побачити цей безмежний світ, без нього і його винаходів, напевно, не сталася б подія 12 квітня 1961 року, і Гагарін не став би відомим на увесь світ, його ім’я та імена багатьох інших космонавтів не ввійшли б у історію. І взагалі, чи існувала б така професія космонавт? Перед польотом у космос потрібно мати гарну фізичну підготовку, - продовжував космонавт. - Я багато тренувався, сидів на сухому пайку, у мене був так званий «спартанський режим»».

Гість розповів учням про свої перші враження від польоту: «Коли я уперше піднявся в космос, то побачив, що Земля має усі відтінки блакитного кольору. Це було так красиво, що й не передати словами! Не повірите, але моїми першими словами у космосі були не «Боже, яка краса!», а «О, а Земля, справді, кругла, наче куля!».

Леонід Костянтинович залюбки роздавав автографи усім бажаючим, з усіма сфотографувався. Це надзвичайно добра і лагідна людина. Спочатку він здався нам доволі суворим, але після спілкування з ним стало зрозуміло, що це дуже чуйний і привітний чоловік. Він блискуче володіє нашою рідною мовою. Після його виступу залишись незабутні враження. Було шкода розлучатися, але у Героїв України дуже багато справ. Ми пишаємося тим, що знаходилися поряд з людиною, яка побачила Землю у зовсім іншому світі – Леонідом Каденюком.

Цікавим був виступ Олександра Демиденка, бо він – по-справжньому народний поет, який збирає, згуртовує навколо себе друзів, знайомих, і аудиторія шанувальників його творчості зростає з кожним роком, із кожною зустріччю. Чимало його поезій покладено на музику відомими українськими композиторами, які користуються великою популярністю. Особливо тепло зустрічали учні Олександра Демиденка, який протягом усієї зустрічі поетичними рядками зізнавався у своїй любові до України, до рідного краю. Кожен виступ завершувався бурхливими оплесками.

Фоторепортаж:























































Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1086 | Дата: 18.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz