Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Вихованці шкільної студії юного актора «Майстерня радості» щедрували в ЖК «Міністерському» та школі № 9

В народі кажуть: «Зима прийшла і праздничків привела». І дійсно: взимку майже щодня – свято.  Зустріччю предків на Свят-вечір розпочинався період найважливіших зимових свят - Різдвяні свята, котрі закінчувалися проводами на  Водохреща. У цей період українці колядували та щедрували - співали ритуальних пісень-побажань господарям осель та їхнім домодчадцям.

На цьому тижні, на передодні свята Водохреща, вихованці шкільної студії юного актора «Майстерня радості»  (керівник студії – Папета Оксана Василівна) з піснями та щедрівками завітали в ЖК «Міністерський», а в день Водохреща вітали вчителів, учнів та батьків у школі, даруючи усім чудовий спів та святковий настрій. І юні артисти, і вдячні слухачі отримали безліч позитивних емоцій.

Традиція щедрування в Україні тягнеться із давніх часів. Щедрування – давній звичай новорічних обходів, під час яких групи щедрувальників піснями славили господарів, бажали їм здоров'я й достатку. Щедрування супроводжувалося магічними діями, музикою, танцями, пантомімою, обрядовими іграми з масками. На кінець XIX ст. обряд переважно став явищем народної художньої творчості. Таким він зберігся й до сьогодні. Бережімо свої традиції та обряди, щоб передати цей скарб майбутньому поколінню!

 

Фоторепортаж:

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 669 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz