Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень зарубіжної літератури

З 5 по 9 грудня в школі був проведений тиждень зарубіжної літератури під гаслом «Краса і Мистецтво рятують світ». Під час тижня вчителями-предметниками були проведені наступні відкриті заходи: урок-диспут в 7-Б (вчитель Олійник А.М.) за повістю В. Бикова «Альпійська балада»; «Протистояння сили дружби й кохання світові насильства в образах  Івана Терешка і Джулії», «Подорож літературними стежками» в 5-А класі, лекторій в 7-А класі «Святкування Різдва в країнах Європи» (вчитель Радченко М.А.); урок-інтерактивну гру «Що? Як? Чому?» в 9-А класі та вікторину в 8-х класах (вчитель Висоцька Л.В.).

На уроці в 7-Б учні шляхом «Сократівського методу»  відповіли на питання  «Коли сила кохання перемагає силу війни?» Для досягнення мети були використані допоміжні інтерактивні методи: «Доміно», «Гронування», «Літературні дебюти», «Передбачення», робота в групах та індивідуальна робота,  «Займи позицію», «Розповідь від імені літературного  героя», були дані випереджальні завдання (підбір цитат, додаткові завдання-пояснення значень деяких символів). Крім того, учні мали можливість не лише висловити свої думки з приводу проблем, а й зобразити кохання героїв, у яке втрутилась війна і концтабір у вигляді певних образів із використанням різних кольорів. На уроці були використані фрагменти з фільму, знятого за цією повістю, які допомогли учням уявити зміну внутрішнього стану героя після втечі з концтабору та під час перебування в Альпах, коли його серце переповнювало кохання. Такі уроки допомагають семикласникам розвивати власні комунікативні  здібності, а індивідуальний та диференційний підхід у навчання розкриває їх творчий потенціал, готує до дорослого життя та сприяє рівності і партнерству у навчанні та спілкуванні учнів та вчителя.

Під час тижня вчителі продемонстрували високий рівень професійної майстерності, вдосконалювали вміння учнів працювати в групах, розв’язувати проблемні питання, відстоювати власну позицію,  розвивали творчі здібності  учнів,  повагу до думки однокласників. Готуючись до уроків, учні опрацьовували додаткову літературу,  малювали ілюстрації до вивчених творів, складали цікаві запитання, підготували літер-музичну композицію присвячену творчості А. Ахматової (11 класи).

 

Фоторепортаж:



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1642 | Дата: 20.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz