Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень української мови та літератури в школі №9

«Знання мови є важливими ознаками освіченості людини, її духовної культури, усвідомленням відповідальності за долю рідного слова на своїй землі».

Традиційно в березні в школі I-III ступенів №9 проходить Тиждень української мови та літератури, протягом якого діти мають змогу поглибити свої знання з основних розділів граматики рідної мови, з української літератури, позмагатися між собою в кмітливості й винахідливості, удосконалити свої творчі здібності.

Для учнів 5-А класу Остапенко Ю.В. провела інтелектуальну гру «Буду я навчатись мови золотої…», а для 8-Б класу - лінгвістичний дайджест «Заговори, щоб я тебе побачив» і ділову гру «Перша дванадцятка». Дітям 7-Б класу вчитель запропонувала взяти участь у захопливому квесті «Подорож у країну Мовознавства». Команди 5-А, 6-В, 7-Б, В, Г, 8-А, Б, В також виконували творчі завдання фотоквесту на різні лінгвістичні теми. Учні 7-А класу разом з Дібровою А.А. за допомогою знімків, малюнків спробували відобразити власні асоціації зі словосполученням "українська література». Учитель Єрьоменко О.В. під час літературної подорожі сторінками «Повісті минулих літ» ознайомила учнів 5-Д класу з таємничими й захопливими легендами княжої доби й навіть запропонувала дітям стати безпосередніми учасниками подій часів Нестора Літописця.Кондратова О.П. на освітній кухні «пригостила» дітей «інтелектуальними смаколиками», а на уроці української мови безстрашні рятівники 5-Д класу, не вагаючись, вирушили на допомогу мешканцям країни Мовознавії. З учнями 6-Г, 7-Г, 7-Д, 7-Є класів вчитель запропонувала поекспериментувати з мемами й створити спільний кінопроєкт "Українська література в мемах". Збірні команди 6-их класів разом з учителями Колесник О.М та Кондратовою О.П. взяли активну участь у мовознавчому гравікконі « Плекаймо рідне слово!», де, виконуючи різноманітні ігрові завдання, показали кмітливість, глибокі знання, і, захопившись багатством української лексики, боролися за чистоту рідної мови! Радченко М. А. з учнями 6-Б класу провела захопливий квест за змістом повісті В. Нестайка «Тореодори з Васюківки». Діти із задоволенням поринули в пригоди своїх улюблених героїв! 8-В клас у тісній співпраці з учителем української мови та літератури Шаровою С.В. й викладачем англійської мови Білик І.М. знаходили відповідь на вічно актуальне питання «Гроші: добро чи зло?»

Час летить, а поезія залишається вічною! «Поезія -це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі..."(Л. Костенко). У цьому майстерно змогли переконати учні 10-А класу з Мізинчук О.А. та Марченко О.Є. на уроці поезії і подарували щастя поціновувачам слова насолоджуватися ліричними шедеврами неперевершених класиків. Учні 7-Б класу разом з учителем української мови і літератури Буханевич Т. І. та викладачем англійської мови Бровченком В.М. продовжили тему поезії на бінарному уроці «Л. Костенко. «Крила» й, провівши rрунтовне мовно- літературне дослідження, ознайомилися з творчістю видатної епохальної поетеси Л. Костенко.

Діти із захопленням взяли участь в іграх, конкурсах, проєктах, квестах, що дало їм змогу удосконалити свої творчі здібності, розвинути естетичні смаки. Учні школи №9 пишаються тим, що є носіями рідної і такої мелодійної мови!

План заходів до тижня української мови і літератури:

План заходів до тижня української мови і літератури.pdf

 

Фоторепортаж:

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 117 | Дата: 28.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz