Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень математики

«Математика – наука молодих. Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості»
(Н. Вінер)

Із метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 12 по 16 березня 2018 року в школі №9 проходив тиждень математики, який підготували вчителі Житнікова С.М., Правдива О.І., Чаркіна Н.Г., Власенко Ю.М., Шевченко В.С.

Розпочався тиждень презентацією газет на математичну тематику, у яких було відображено історію математики, біографії відомих науковців, цікаві задачі, ребуси, кросворди.

Для учнів 8-х класів вчителями Житніковою С.М. та Власенко Ю.М. було проведено квест «Ігри розуму». Яскрава наочність та цікавий зміст завдань не залишили байдужими всіх учасників квесту. Кожен клас успішно виконав усі завдання та отримав сертифікати й солодкі подарунки.

Учні 8-А класу готували цікаві математичні доповіді, з якими виступали перед учнями школи:

  • Сорочка Анна «Геометрія в стародавньому Єгипті»;
  • Захарченко Катерина «Магічні квадрати»;
  • Фадєєв Максим «Симетрія в математиці»;
  • Ситник Поліна «Вибрані питання теорії чисел».

Учні 6-А класу разом із вчителем Житніковою С.М. змагалися в математичному КВК «Ура! Ми вивчили дроби». Також учителем було проведено відкриті уроки на тему «Золотий переріз» у 8-А та 8-Б класах.

Із захопленням відповідали на цікаві завдання з теми «Формули скороченого множення», змагалися та розважалися учні 7-А та 7-Б класів під час гри «Математичний бій» (учителі Правдива О. І. та Чаркіна Н. Г.). Обидва класи показали високий рівень знань.

У 11-А класі пройшов бінарний урок із української літератури та математики, які підготували вчитель української мови Буханевич Т.І. та вчитель математики Житнікова С.М. на тему «Дослідження за допомогою графіків функцій сюжетних ліній роману І. Багряного «Тигролови».

Учні 5-А класу брали участь у брейн-рингу «Цікава математика». Діти відповідали на дуже цікаві і заплутані питання, які підготувала вчитель Правдива О.І.

Урок «Дії над раціональними числами. Жінки-математики» провела вчитель Шевченко В.С. у 6-В класі. Під час уроку учні дізналися багато цікавого, нового і корисного з математики.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

 

Фоторепортаж:

 

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 650 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz