Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Тиждень безпечного Інтернету
Тиждень безпечного Інтернету - школа №9
Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє нам знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло нашого спілкування. Але спілкування в Інтернеті приховує в собі і небезпеку.

З 10 по 12 жовтня в школі № 9 було проведено тиждень «Безпеки дітей в Інтернеті», спрямований на виховання культури та безпечної поведінки користувача Інтернету. Протягом цього тижня вчителями інформатики Власенко Ю.М. та Пилипенко С.М. було проведено ряд заходів, спрямованих на засвоєння учнями правил безпечної роботи в Інтернеті. На своїх уроках вчителі інформатики розповіли дітям про небезпеку, що може чекати на них в Інтернеті, у формі гри виклали прості правила, яких слід дотримуватися, щоб убезпечити себе під час користування Інтернетом: зберігати пароль у таємниці, не передавати особисту інформацію про себе чи свою сім’ю, не надсилати фото незнайомим людям, не вірити всьому, що розповідають про себе віртуальні знайомі, а в складній ситуації обов’язково звернутися по допомогу до дорослого.

Протягом тижня серед учнів 5-6-х класів був проведений конкурс малюнків «Інтернет очима дітей». Для ефективного використання ресурсів мережі та захисту себе від небажаного змісту учні ознайомились з веб-сайтом «On-ляндія», на якому представлені інтерактивні ігрові сценарії, короткі тести, завдяки яким легко можна засвоїти основи безпечної роботи в Інтернеті. З метою заохочувати дітей знати свої права та поважати права інших, учням було запропоновано відвідати онлайнову гру WildWebWoods (Дикий Інтернет Ліс), яка є частиною програми Ради Європи «Будуємо Європу для дітей та разом із дітьми». Гра спрямована на те, щоб навчити дітей уникати пасток в Інтернеті та вправно ним користуватись, у той же час розважаючись та знаходячи в цьому задоволення.

Безпека дітей в Інтернеті на сьогодні є досить важливим питанням, оскільки охоплює не тільки технічну безпеку (віруси і спам), але й матеріальну, психологічну, соціальну і навіть фізичну безпеки неповнолітніх користувачів мережі.

Фоторепортаж:


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 783 | Дата: 18.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz