Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи у СЗШ № 9

Семінар заступників директорів - школа №9
В РНМЦ Оболонського району, під керівництвом директора РНМЦ Каторгіної Л.І. було створено Ресурсні центри для вивчення та розв’язання освітніх проблем, обраних для дослідження в міжатестаційний період заступниками директорів з НВР ЗНЗ району. В рамках його діяльності 3 березня 2015 року в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 9 відбувся семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи Оболонського району на тему «Оптимізація навчально-виховного процесу та формування світогляду особистості шляхом упровадження інтегрованого навчання».

Метою та завданнями семінару було розкрити роль заступника директора з НВР у підвищенні рівня професійної майстерності вчителя й удосконаленні навчально-виховного процесу на прикладі організації інтегрованого навчання у школі. Відкрила семінар-практикум методист РНМЦ управління освіти Антонова Олена Іванівна, наголосивши на актуальності питань, винесених на опрацювання. Директор школи Кучук С.Ю. надала інформаційний коментар окресленим проблемам, зупинившись на управлінському аспекті роботи з педагогічними кадрами.

У слухачів семінару була можливість спільно із заступниками директора Проскура О.І., Овчінніковою Г.М., Кондратенко Н.Г., Удовицькою-Скляренко Л.А. опрацювати тему «Інтегроване навчання: поняття, дослідження, приклади», почути про систему роботи школи в рамках інтегрованого навчання. Крім того, вчителі школи Рябець Т.О., Кухарчук Н.І., Житнікова С.М., Буханевич Т.І. поділилися досвідом використання форм і методів інтегрованого навчання у навчально-виховному процесі школи, продемонстрували учасникам семінару добірку методичних вправ з теми семінару та презентували фрагменти інтегрованих бінарних уроків.

Фрагмент виховного заходу в День інтеграції «Духовний скарб українського народу – запорука єдності нації» познайомив учасників семінару з інтеграційними формами і методами роботи у виховній роботі школи.

Проведений захід сприяв підвищенню управлінської компетенції та усвідомленню учасниками семінару себе й власної професійної діяльності як шляху до особистісного й професійного зростання. Отже, учасники семінару прийли до висновку, що головним завданням освіти є підготовка молоді до сучасного життя, тобто формування в неї необхідних компетентностей, а одним із засобів їх формування є інтеграція навчальних дисциплін. Інтеграція може вирішити основні суперечності освіти – протиріччя між безмежністю знань і обмеженими людськими ресурсами.

Семінар пройшов на високому науково-методичному рівні. Учасники семінару щиро подякували адміністрації СЗШ № 9 та РНМЦ за організацію роботи Ресурсних центрів та надзвичайно цікавий семінар, який надав поштовх до подальших творчих пошуків.

Фоторепортаж:

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1047 | Дата: 28.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz