Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Пішохідна екскурсія «Як тебе не любити, Києве мій...»
Пішохідна екскурсія «Як тебе не любити, Києве мій...» - школа №9
З метою ознайомлення з історією рідного міста для учнів 6-Б класу була організована пішохідна екскурсія центральними вулицями Києва. Разом з класним керівником Кліменко Іриною Геннадіївною та батьківською громадою класу діти пройшлися вулицями рідного міста і познайомилися з відомими архітектурними спорудами. Здебільшого, прогулянка проходила по Липках - історичній місцевості в Печерському районі Києва, розташованої між вулицями Грушевського, Банковою, Лютеранською, Богомольця, а також провулками Виноградним та Фортечним. Назва району походить від висадженої в 18 столітті липової алеї, яка тягнулася від Кловського палацу вздовж нинішньої Липської вулиці.

По вулиці Шовковичній учні дійшли до вулиці Лютеранської, де знаходиться Будинок вдови, розташований за адресою Лютеранська, 23. Це одна з відомих київських архітектурних споруд з романтичною історією. За легендою, коли йде дощ, краплі стікають з кам'яного жіночого обличчя, як сльози. Потім помилувалися Шоколадним будиночком, оздоблення фасаду якого нагадує великі шоколадні плитки. Зараз тут розміщується філія Київського музею Російського мистецтва. Далі звернули на вулицю Пилипа Орлика і дійшли до вулиці Липської. Праворуч за ажурною кованою огорожею та воротами розташовується Кловський палац. Палац був побудований у середині 18 століття. Тут повинні були проживати члени імператорської родини під час свого перебування в Києві. Зараз у Кловському палаці розміщується Верховний суд України. Також роздивилися будівлю Національного банку України. Це одна з найкрасивіших архітектурних споруд Києва, поруч з ним варто зупинитися і уважно розглянути багату оздобу фасаду.

Родзинкою культурно-освітньої програми, було відвідання Музею історії Києва. Музей був створений у 1978 році. Його фонди формувалися на базі експонатів, переданих із Інституту археології Академії наук УРСР, а також подарунків від підприємств та установ. Перший штат музею і його бази розміщалися в «Будиночку Петра I» на Подолі (вул. Костянтинівська), але невдовзі музей розмістився у Кловському палаці. Першу експозицію відкрили 26 травня 1982 року (до 1500-річчя Києва). Музейне зібрання складається з археологічних матеріалів, знайдених на території міста, етнографічної та нумізматичної колекцій, колекції ікон, стародруків, листівок, побутових речей киян різних часів, а також тематичних комплексів ХХ ст.

Фоторепортаж:
   


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 686 | Дата: 28.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz