Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Писанка як символ України
Писанка як символ України - школа №9
Пасхальні свята учні нашої школи зустріли з великою радістю. Із задоволенням готувалися до конкурсів та виставок творчих робіт. Учні початкової та старшої школи прийняли активну участь у підготовці експонатів для шкільної виставки писанок, на якій всі охочі могли ознайомитися з різними техніками виконання писанок та великодніх символів. Кожен намальований на писанці символ щось означає: один благополуччя, інший родинний затишок, ще якийсь народження дитини чи хороший урожай цього року. Українська писанка є шедевром мініатюрного живопису, у якому український народ виявив мистецький геній, здатність до творчого, осмислення і художнього узагальнення навколишнього світу.

Також учні нашої школи прийняли участь в районному етнографічному конкурсу «Великодній оберіг», який було започатковано Центром туризму та краєзнавства Оболонського району. Учні 8-В класу під керівництвом класного керівника Титаренко Н. В. стали переможцями конкурсу і посіли почесне ІІІ місце.

І на завершення пасхального тижня учні та вчителі долучилися до урочистого відкриття фестивалю писанок на Софіївській площі - головної пасхальної площі України. Фестиваль писанок проводиться в Україні вже шостий рік поспіль. 374 авторські писанки встановили на Софіївській площі в Києві для всіх бажаючих глядачів. Пасхальні яйця розписували художники зі всіх регіонів України, ескізи яких перемогли в конкурсі. Відкриття проводилося за підтримки мера столиці Віталія Кличко, а у флеш-мобі приймало близько 300 школярів міста. Фестиваль писанки триватиме в Києві протягом тижня, а потім продовжиться в інших містах України.

Фоторепортаж:

Відеоматеріал:



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1648 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz