Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Науково-дослідницька екскурсія у міжнародну агротехнічну компанію «Сингента»
Науково-дослідницька екскурсія - школа №9
Вже традиційно учні 9-11 класів нашої школи, а саме вихованці біологічних секцій МАН та учні, які вивчають біологію на профільному рівні, відвідали міжнародну агротехнічну компанію «Сингента», що розташована у Білій Церкві. Програма складалась із двох частин: польовий моніторинг та лабораторний практикум.

МАНівці завітали в саме «серце» компанії – селекційні ділянки з експериментальними зерновими, бобовими культурами, ознайомилися з сортами капусти, на яких випробовують новітні методи боротьби зі шкідниками, дослідили склад кукурудзи та шляхи збору її качанів, а головне − поласували спілими помідорами, цвітною капустою і цукровою кукурудзою. Школярі відвідали лабораторії, де відбувається фітоекспертиза насіннєвого матеріалу та роблять мікологічний та бактеріологічний аналіз партій насіння, підбір оптимальної комбінації протруйників, визначення схожості насіння та дають рекомендації щодо агротехнічних прийомів. Найбільшу зацікавленість виявили учні до методу ідентифікації гібридів соняшника. Кожний охочий мав змогу зробити свій зразок для аналізу насіння за допомогою ДНК-маркерів і навіть самостійно спробувати виділити ДНК рослини.

Під час екскурсії учням було надано інформацію про сучасні напрями розвитку біологічної науки, зокрема біоінженерію, біоінформатику, агротехнології. Ця екскурсія продемонструвала нашим учням, якою цікавою та перспективною може бути робота аграрія. Сподіваємося, що це допоможе їм у виборі майбутньої професії.

Фоторепортаж:
   

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 892 | Дата: 29.03.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz