Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Екскурсійний тур «Знайомство з перлинами Поділля»
Екскурсійний тур «Знайомство з перлинами Поділля» - школа №9
Учні та вчителі нашої школи здійснили тур вихідного дня, відвідавши Кам’янець-Подільський і Хотин. Чудова екскурсія була організована для учнів 6-8 класів вчителями Короленко Г. І., Кліменко І. Г та Лавринчук В. Г. Під час екскурсії школярі та вчителі милувалися незрівняною красою Поділля, мальовничими каньйонами річок, печерами, нездоланними фортецями та стали свідками відкриття туристичного сезону в Кам`янець-Подільському.

Кам’янець-Подільський – одне з найгарніших міст світу завдяки мальовничому каньйону річки Смотрич та величезної концентрації архітектурних пам’яток. В ньому нараховується більше ста видатних пам’яток історії, які відображають культури семи народностей, що проживають в цьому місті. Кам’янець-Подільський посідає третє місце в Україні, після Львова і Києва, по кількості історичних пам’яток. В місті-музеї учні та вчителі відвідали: середньовічний замок з баштами – основну пам’ятку Поділля, Францисканський костел, католицький собор Петра і Павла, турецький мінарет із золотою Мадонною, міську ратушу – осередок середньовічної влади Кам’янця, Вірменську дзвіницю, у дворі якої тепер знаходиться музей давнини, Хрестовоздвиженську церкву – єдиний приклад дерев’яного зодчества. Побачили Георгіївську церкву, яка була названа на честь Святого Георгія – покровителя Кам’янця-Подільського.

Родзинкою екскурсійного туру стало відвідування Хотинської фортеці (XIII–XVIII ст.). Хотинська фортеця веде свій початок від Хотинського форту, що був створений у X столітті князем Володимиром Святославичем як одне із порубіжних укріплень південного заходу Русі, у зв'язку з приєднанням до неї буковинських земель. Форт, який згодом було перебудовано у фортецю, розміщувався на важливих транспортних шляхах, що з'єднували Київ із Пониззям (пізнішим Поділлям) і Придунав'ям. У 2000 році фортеця одержала статус Державного історико-архітектурного заповідника і була визнана одним із «Семи чудес України». Учні та вчителі були в захваті від такої кількості історичних пам`яток, замків, мурів, інсталяцій і ніби поринули в епоху середньовіччя. Поїздка видалася дуже насиченою, інформативною та цікавою!

Фоторепортаж:
   


Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 694 | Дата: 19.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz