Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
Екскурсія до «Мамаєвої Слободи»

Наприкінці навчального року учні 7-Б та 7-В класів разом з класними керівниками та батьками відвідали чудовий куточок української природи, архітектури та побуту «Мамаєва Слобода». Слобода «Козака Мамая» знаходитьсяв урочищі, з якого бере початок легендарна річка Либідь, практично в центрі Києва, за 7 кілометрів від вулиці Хрещатик.

В цьому парку нібито занурюєшся в минуле, потрапляєш в добу козацтва. У центрі долини серед кучерявих вишневих садків, оперезаних плетеними тинами, стоїть козацька «Слобода». В центрі архітектурного ансамблю, що нараховує 98 об’єктів, розташовується козацька триверха дерев’яна церква в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці із дзвіницею, подібні до тих, що стояли на Запорозькій Січі в часи Богдана Хмельницького.

Неподалік від церкви на узвищі серед невеликого поля пшениці видно вітряк – символ мирної хліборобської України. Далі над двома покритими очеретом, лілеями та лататтям озерами розташовуються садиби титаря, козаків-джур, козацького старшини, коваля із кузнею, гончаря із гончарною майстернею, ворожки, шинок єврея-крамаря, а також пасіка та водяний млин.

Відвідання учнями школи № 9 таких місць має велике навчально-пізнавальне значення та впливає на історичне і патріотичне виховання учнів, сприяє відродженню самобутніх народних традицій, звичаїв, обрядів, забутих трудових навичок та ремесел.

 

Фоторепортаж:

   

 

 



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 627 | Дата: 25.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz