Головна | Реєстрація | Вхід



Журнал
Меню сайту
Фільм про школу №9
Інформація
Welcome to our school!
Download presentation
Архів новин
День Цивільного Захисту у школі

День Цивільного Захисту у школі - школа №9
22 квітня в СЗШ № 9 з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних рятувальних служб було проведено День Цивільного Захисту. Під час проведення заходу учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту та з’ясували особливості дій цивільного захисту у незвичайних ситуаціях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних засобів захисту.

Учителі школи спільно з фахівцями ДСНС Оболонського району та 1 Спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, спеціалістами Червоного Хреста провели практичні заняття з алгоритму дій у зоні надзвичайної ситуації, при виявленні вибухонебезпечних предметів для учнів школи та провели навчальну евакуацію із залученням техніки, спецзаходів тощо. Рятувальники провели показові навчання для усіх учнів школи. Крім того, у навчаннях взяли участь працівники групи спеціальних робіт з радіаційного та хімічного захисту Спеціалізованої аварійно-рятувальної частини та працівники частини піротехнічних та спеціальних робіт 1-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України.

За планом проведення навчання було створено умовну пожежу в навчальному закладі. Як тільки у школі пролунав сигнал тривоги, вчителі одразу вивели учнів з приміщень на відкриту територію. До закладу прибули рятувальники, які за допомогою автодрабини евакуювали учнів з другого поверху, котрі були умовно відрізані вогнем від виходу з навчального класу. Після евакуації вогнеборці продемонстрували оперативність дій під час гасіння пожежі. Закінчивши ліквідацію займання, ДСНС-ники показали учням техніку, обладнання та спорядження, за допомогою яких проводиться ліквідація надзвичайних ситуацій та виявлення й знешкодження боєприпасів за часів Великої Вітчизняної війни. Діти мали можливість посидіти в пожежному автомобілі та приміряти бойовий одяг рятувальників. По закінченню заходу рятувальники продемонстрували відеофільм «Небезпечні знахідки» та провели роз’яснювальну роботу, а також наголосили на дотриманні правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Посилання на сайт про нас ДСНС: www.kyiv.mns.gov.ua

Фоторепортаж:

 

Відеоматеріал:



Ви можете поділитися новиною з друзями:
Переглядів: 1308 | Дата: 20.04.2024

Copyright MyCorp © 2012-2024 | Хостинг від uCoz